Vilken härlig dag

I morse for vi upp till mormor för att hon skulle hjälpa 14-åringen att sy upp hennes klänning som hon ska ha på sig på konfermationen. Den blev jätte fin, och sitter som ett smäck. Sen for vi till stugan och tittade om blåsipporna hade kommit upp. Det hade dom =) Där fanns inte en snöflinga och drygt 20grader varmt och inte en vindpust. Ingen av oss hade lust att åka hem igen. Det var SÅ skönt. Vårblommorna hade till och med kommit upp =)

Nu är det middag som ska göras och förtäras sen så blir det maj brasa för familjen. Efter det blir det nog bara lite tv tittandes tror jag, för i morgon ska jag och 11-åringen inventera på nån affär för fotbollslaget kl: 8,00. Inte lika roligt tycker jag då, men man får väll offra sig =) Jag har inte haft en sovmorgon på någon av mina lediga dagar. Men vem behöver sov morgon?? JAG!!

Krille! Jag har INTE hittat fälgarna än!!! Vart i helvete har du lagt dom???

Dator haveri

Vad handikappad man blir utan dator, men nu fungerar den igen .SKÖNT!
Idag ska 11-åringen klippa sig. Det är välbehövligt, för annars kommer hon snart få nackspärr. Luggen är lixom for lång och hon vägrar att sätta upp den, utan den ska hänga rakt ner så hon får ju luta huvudet bakåt om hon ska se något. Sen vet jag inte vad vi ska hitta på sedan. 14-åringen har hunden sin hemma nu på lovet. Han är ju inte lite hårig, ska ni veta. Men 14-åringen är duktig. Hon borstar och borstar. Och så är hunden ( Ricko ) ny badad också. Det gjorde hon på en gång hon tog hem honom. Ricko är annars i en hundgård hos Mormor och Morfar, men hon brukar ta hem honom på så gått som alla loven. Ricko är en liten Gråhund som är så otroligt snäll och go. Vi ska lämna tillbaka honom i morgon eftersom folk kommer att smälla smällare, så vi stänger in honom med dom andra hundarna så dom inte blir skotträdd.
Annars är det bara bra med oss. Ryggen är inte bra, men det har varit otroligt tungt på jobbet och kort om folk, så man har fått lyft själv flera gånger, så snart är man sjukskriven. Jag ska jobba och stå ut lite till, lite till bara så att ryggen är RIKTIGT illa ute.

I helgen har jag ett riktigt stort problem. Alla jobbar, inklusive jag. Jag har ingen med 4-åringen, men det måste jag försöka lösa. Annars får jag väll vara hemma, mer kan jag inte göra.

Som jag brukar säga:  Ja ja vad är väll en bal på slottet!!!

Myskväll med barnen <3

I går skulle jag laga bilen, men tyvärr kom inga grejor. Men vi tar det idag i stället.

När jag kom hem igår kväll så hade mina barn överaskat mej med att städa, sen så hade dom tänt ljus efter hela hallen när vi kom in. Sedan hade dom tänt ljus i hela vardagsrummet och ända ut till balkongen. Där hade dom satt upp vindskyddet och tänt infravärmarna och radion stod på lite tyst. Där ute på bordet stod en stor varm kopp te och väntade. Gissa om jag blev glad. Där ute i satt vi till kl. 01:30. JA, JAG VET!! oansvarligt av mej. Dom skulle ju upp på skolan! Men vi hade SÅ himla mysigt där ute och tok pratade och skrattade och hade så trevligt,så klockan bara rann iväg.

När jag kommer hem så ska jag hämta 11-åringen och fara i väg å köpa grusskor till gruscupen, även nya knickers måste hon ha. Men sånt är livet.

Nä nu är det bäst jag går iväg och gör nån nytta igen

Min mekaniker...vilken klippa!!

Ja nu har jag varit till skolan på deras öppet hus. Först var jag och 4-åringen och tittade på när delar av klassen var och tränade sånger på sångkören med Ingrid. OJ OJ OJ!!! Vad duktiga dom är! 4-åringen och jag satt bara och gapade hela tiden. Dom sjung stämmer och canon så det visslade om det. Mycket imponerad blev jag.

Sen följde vi med upp till maten och fick i oss lite lunch. Ris och korvstroganoff. GOTT.

Efter det så hoppade vi till mina föräldrar och fick oss lite kaffe.

Sen följde 4-åringen med dom till min bror. Hon skulle leka lite med sina kusiner.


Det var då jag tog och for till min mekaniker och undrade vad det kunde vara för fel på min  bil. Han provkörde den och kliade sig i huvudet. SHIT, tänkte jag. Det går nog inte att laga bilen.

- Ja Jenny, jag vet inte vad det kan vara, men nått fel är det.


Det var då jag hoppade in som en liten mekaniker och sa:

- Jag har hört att dom här ryckningarna på passater kan beropå....(håll i er) .... Luftmassemätaren!
jag har inte en jävla aning om vad luftmassemätare är! men så sa jag.

Mekanikern trodde inte att det fanns en sån i min bil, men lyfte upp motorhuven och kollade. Mycket riktigt så satt det en sån där. Han kopplade ur den och sa åt mej att provköra den.
Bilen gick som en klocka!!

Så nu ska min mekaniker beställa en nu mätare och byta den åt mej. Sen förhoppningsvis har jag en fungerande bil! Vad skulle jag göra utan honom när det krisar tillsig?

Ja du Krille..... nästa gång det blir bilbyte eller bilköp över huvudtaget, DÅ SKA JAG BESTÄMMA VILKEN BIL DET BLIR!!!!!


Jag skulle ha blivit mekaniker också!!

F*N min bil går som en jävla kratta! den bara hoppar fram och håller på att dö i uppförsbackar. Och den hade min käre make tänkt att DEN ska jag sitta och köra ungarna i!!!
Så nu har jag letat lite svar på internet och troligtvis kanske funnit problemet. Vet bara inte vart jag ska vända mej för att kolla om min eventuella lösning är riktig.
Jaja.....det får jag lösa i morgon.
HERREGUD!!!!!! jag måste ju för f*n ha en fungerande bil.

Nu är vi åter till det här:
- Jag fixar det jag gumman, jag är ju hemma en HEL månad.

JA TJENA!!!!!!

Nu till nått trevligare.

Jag och 14-åringen var på föräldrarmöte på hennes skola idag. Det var riktigt interessant. Där var dom nya fältassistenterna och informerade lite vad dom gjorde. ( Jag har lite dålig erfarenheter av fältare efter 15 år som fritidsledare, men jag ska ge dom en chans...ABSOLUT! )
Sen var även polisen där och informerade om mopedkörning och olika konsekvenser det kan bli för både ungdomarna och föräldrar, om inte lagen följs. Jag tyckte det var skitbra. Synd bara att föräldrarna som kanske BORDE vara där, INTE var där. Men så är det ju med allt i och för sig.
Det lustiga var att 14-åringen sa så här efter mötet:
- Ja , jag vill ju i alla fall ha ett trim å moppen!!

HALLÅ!! LYSSNADE INTE 14-ÅRINGEN ?? JAG TAPPAR JU MITT KÖRKORT.

Men samtidigt är hon ju medveten om att ett trim, det kan hon FET GLÖMMA!!!

Nu är det ju ett tag kvar innan våran lilla 14-åring får köra då, men ett förarbevis på EU-moppe ska ju tas, och det vill hon börja med så fort som möjligt. Jag måste in och fixa det också. Men det ordnar sig.

I morgon har 11-åringen öppet hus på skolan. Jag har lovat att komma naturligtvis, så jag och 4-åringen ska titta på en skola som jag själv har gått i och som ingenting har gjorts i sen skolan byggdes. Jag tror att skolan har 100 års jubileum nästa år.

Nä nu blir det lite fika och sen så blir det sängen.

Måste byta namn!!!

Jag har nog hört mitt namn 10000 ggr från kl 13:30 - 21:45. 
- Jenny, kan du göra det?
- Jenny, kan du fixa det?
- Jenny!
- Jenny!
- Jenny!
Jag är så föbannat LE mitt namn just nu! 

Till och med 11-åringen tyckte att dom ropade lite väl ofta på mej.
I bilen hem från jobbet säger hon:

- Mamma! nu förstår jag att du är trött i öronen efter jobbet, och ber oss inte ropa så mycket.

Men annars har det varit bra =)
11-åringen har varit så duktig på jobbet idag. Hon har varit till nytta. Delat ut matbrickor och sprungit andra små ärenden. Hon har inte haft långtråkigt ikväll i alla fall.

14-åringen har kommit hem från konfaresan. Dom hade inte tyckt att busschauffören var så bra.
-Mamma! vet du vad busschauffören sa när vi klev på bussen??
- Nä...
- Håll i er för jag är inte så bra på att köra buss!!!!!!! HAN VAR URUSEL!!

Bussföraren hade visst tokbromsat flera gånger så dom hade åkt ner på golvet.?!? Så hade han hållit på hela resan. Sen så hade det tagit DRYGT 1 TIMME hem från högakustenbron?!?!?!?!
HALLÅ!!!!! hittade han inte hem eller?

Man kan ju undra vart Timrå Kyrka hade hittat den föraren någonstans. Samhall eller??
Tur hon kom välbehållen.

Nä nu är det bäst att man hopper i slafen igen. Man fick ju byta pass i morgon. Vi har överbeläggning på våran avdelning och blir en man kort i morgon. Känns kanon! Man lär väll lyfta sönder ryggen snart, men det är OK. Huvudsaken Landstinget går PLUS. (fast det gör den ju inte)

Du har tur du Krille, som kan gå runt och fisa på hälarna hela dagarna =))

En fin Söndag

I dag är det otroligt fint ute. Solen skiner och vi har 12,4 grader varmt ute. Kan ju inte bli bättre.
Jag ska även iväg och jobba ikväll. 11-åringen har jag ingenstans att lämna, så hon får följa med mej idag.
14-åringen är fortfarande på konfirmations läger, men kommer hem idag. Henne har man ju inte hört ett ord ifrån.

En tvättmaskin har man hunnit kasta in också. Jag håller på att tvätta lite kläder till 4-åringen, samt att hennes täckbyxor var så himla skitig ifrån dagis, så dom har också fått sig en omgång.

Krille ringde idag. Där har dom skogsbrand som har hållit på sen förra helgen. Dom kan ju inte ha någon skog kvar snart tycker man. Dom har ju skogsbränder lite titt som tätt där i Vanino.

Nä, nu ska jag hoppa i badkaret en stund för att sedan åka på jobbet och hoppa i mina vita kläder.
Jag får nog ta fram vita kläder till 11-åringen också. Som tur är finns denna uniform i alla storlekar.
Jag hoppas att hon inte blir uttråkad bara, för hon måste ju orka till 22:00 ikväll. Efter det så ka vi ju hämta 4-åringen hos mormor och morfar. Vi är väll kanske hemma innanför dörren 23:00.
Men det ska nog gå. =)

Tappar livsgnistan.

I natt har jag inte sovit något vidare. Gick och lade mej vid 1:00 och vaknade sjöblöt i sängen vid 2:00. Hade fått feber och mådde piss. Sen kunde jag inte somna om. Sista gången jag tittade på kockan var den 05:00 och jag skulle upp 05:30 för att göra mej i ordning för att sticka på jobbet. Jag är INTE på jobbet idag. Jag fick så lov att ringa och sjukskriva mej idag. Men i morgon hade jag tänkt mej jobba i alla fall, för jag känner mej mycket bättre.

Just nu tycker jag nog att livet är lite skit. Jag har lixom ingenting att se fram emot. Men sånt försvinner ganska fort.
Det är bara att rycka sig i kragen och hitta gnistan igen. ( vart nu den har gömt sig ).


Det funkade!

Dessa nya hörlurar med mic fungerade alldeles utmärkt. Så nu har vi pratat med Krille också. Han skulle ringa ikväll igen och försöka att hinna prata med 11-åringen. Han hade skickat ett SMS till 14-åringen i går och han hade fått svar på det också. Själv SMS:ade jag henne flera gånger från jobbet men fick inget svar tillbaka förrens vid 23.00 tiden.

Nu sitter vi och väntar på att 11-åringen ska komma in genom dörren så vi kan åka och handla lite. Sen ska ju hon på fotbollsträningen. Jag har inte en aning vad jag ska hitta på för middag, men det löser sig nog. Det brukar konstigt nog göra det i slut ändan.

Efter fotbollen får jag nog försöka att snygga upp lite här hemma. Men jag får se om jag hinner det. Jag ska ju lämna 4-åringen hos sin mormor och morfar i kväll, eftersom jag jobbar i morgonbitti och söndag kväll.
11-åringen får jag se vart jag inackorderar. Jag måste nog höra efter med henne vad hon vill kanske, eller så kör jag över henne totalt och bestämmer själv att hon också ska vara hos mormor och morfar.

Barnbidrag = Birsta

Nu så måste jag och 4-åringen skynda oss till Birsta och införskaffa oss en ny hörlur med mic. Våra gamla är helt trasig, så vi kan inte prata med Krille via datorn och då kan vi ju inte heller se honom, och det vill vi ju.
4-åringen vill välja hörlur, men jag vet inte jag. Hon har en tendens att alltid välja den svindyraste jämt och ständigt. 14-åringen for igår till Ö-vik på Konfirmationsläger. Hon kommer hem på söndag. Så nu är vi bara 3 helt plötsligt!!
Känns väldigt konstigt.

Jobbade igår kväll. det gick bara bra. Foten tycker nog inte att det går lika bra som jag gör. När jag skulle hem i går kväll, så hade jag lite svårt att få på mej tennisskon. Den kändes som om den hade krympt ett par storlekar.

Nä nu är 4-åringen klar för att åka till Birsta så nu måste jag göra mej i ordning.

Jobb jobb och jobb

ja nu ska ju jag inte klaga kanske, som har ett jobb att gå till. Men ibland måste man bara få klaga. Kräka ur sig lite galla!

En arbetsdag och en fot som en fotboll igen

Jag har så förbannat ont i foten efter att man har sprungit en hel dag på jobbet. Fullt på avdelningen var det också. Men jag kämpade hela dag, och klagade inte en gång. Därför måste jag klaga lite nu.

Har även varit och hämtat 4-åringen på dagis. Hon ville ju absolut inte hem, så där har jag suttit i en timme och surrat bort lite tid. Sen var det inga problem att få med sig henne hem. Men vi han ju bara ta av oss sandkläderna så skulle hon till kompisen O som bor i samma ingång som vi, så nu är hon där.

Sen så har vi den ständiga frågan...vad ska jag göra för middag??? Jag har ingen idé alls vad jag ska hitta på. Måste även ner och handla lite. Jag har ju ingen mjölk heller. Hos oss är det en katastrof. Hela min familj är en mjölkdrickare.

11-åringen, hon följde med grannungarna ner till byn och tog en hamburgare tror jag. Hon hade ju egna pengar, så det fick hon väll göra då.

14-åringen har städat vårat kylskåp ( välbehövligt! ) så nu ska jag gå och titta.

Ljus party

Nu har jag varit till grannen på 107:an och intagit en liten kkvälls kaffe. Nu är det bara att hoppa i säng eftersom jag ska upp kl.5.00 i morgonbitti. Stackars 4-åring! Hon måste ju också upp samma tid. Hon får otroligt långa dagar på dagis, men vad ska man göra då? Det är ju bara att kliva upp och försöka le lite. Hoppas att det är lugnt på avdelningen. Men som jag hörde att det var ganska mycket eftersom dom ville att jag skulle byta från kväll till en dagtur. I och för sig så byter jag hemskt gärna och jobbar dagturer för det passar mej bättre, nu när Krille inte är hemma.

11-åringen var till tandläkaren idag. Det gick alldeles utmärkt. Hon hade inga hål, men hon har en lagning som tandhygenisten inte tyckte var så bra och som hon tyckte skulle göras om. Ja visst sa jag, om du säger så, så gör vi det. Så vi har fått en ny tid och hör och häpna.....jag är ledig den dagen =))

Oj....fick ännu ett sms....vänta....

Det var från Krillepojken. Nu är han i Khabarovsk.....så stavades det visst. * FNISS * Då har han bara 55mil kvar att flyga, och 5mil i bil innan han är riktigt framme.

Nä jisses! Nu MÅSTE jag hoppa i säng.

tillbaka till verkligheten

Nu har Krille ringt och sms:at flera gånger i dag. Just nu sitter han på planet till Zhabarovvsk. Det tar ungefär 8 timmar att flyga dit från Moskva. Krille jobbar i en ( by) som heter Vanino. Det ligger bortomför....bortanför.....bort........ähh man åker förbi Kina. Ca 710 mil från Moskva. Förstår ni vad långt bort han är hemmifrån??? Men jag gillar hans små sms:meddelanden som han skickar.

Men i morgon går jag tillbaka till verkligheten i alla fall. Det betyder att jag börjar jobba igen efter min fotskada. Inte för att foten är bra men....ähh, va f*n. Vi får väll se hur länge den håller.
Fick reda på att min semester skulle jag få fr.o.m 28 Juli. Hallå?!?!?! Krille hinner ju fara tillbaka till Ryssland igen innan jag har fått semester. Det kommer bli en TUNG diskussion med någon!!!

Nu tänker jag ta på mej kläderna och gå ut en sväng med 4-åringen. Det är ju så härligt väder ute just nu, så man får ju passa på.

God morgon

Vi börjar morgonen med att ringa dagis och tala om att vi kommer lite senare idag.Typ 1 timme. 4-åringen har inte sovit så bra i natt. Hon har haft sådana mardrömmar flera gånger i natt, så hon fick ta sov morgon idag.
Krille har ringt. Han var på gaten nu på arlanda och väntade på flyget till Moskva. Han skulle ringa eller skicka ett SMS när han hade landat.
Jag var över till grannen på 107:an. Hon kännde samma sak som mej den här gången. Hon tyckte också att det blir värre för varje gång dom far. Jag tror att det hade kännts bättre om dom hade varit borta i 1månad och varit hemma 1månad.

Restrerande tiden av dagen kommer att fortgå på detta vis. 11-åringen ska till tandläkaren. 14-åringen ska till ortopedtekniska. Och sen i kväll ska jag nog följa med grannen på 107:an på ljusparty tror jag.

Nä nu måste jag nog väcka 4-åringen om vi ska hinna till dagis till 10.

Tågstationen...URSCH!!!

Nu har vi vinkat av min älskade make på tågstationen. Det är f*n det värsta jag gör.
Jag längtar redan efter honom.
Ja, som sagt så ses vi inte förräns till midsommar, kul......NOT!!!
Jag vet inte vad jag ska skriva mer, så jag ger upp ett tag. Jag blir ju så ledsen bara av tanken att inte få krama om honom, pussa på honom eller bara krypa upp i famnen en stund....nu blir jag ledsen så nu slutar jag.

ÄLSKAR DEJ VÄNNEN!

image7

Måndag hela veckan

Inte riktigt kanske. Själv skulle jag kunna hoppa över den här dan.
Har lämnat 4-åringen på dagis nu till morgonen. Hon är alltid lika glad att få komma till sin kompisar.
Krille ska iväg och klippa sig kl:11.00. Jag tänker nog följa med . Min frisör Annika är alltid lika rolig att träffa. Hon har oftast varit med om nått tok som hon gladeligen berättar. Man kanske måste göra sig klar om man ska med.


Choklad fondue:at

Oj vad gott det är med choklad. Nu har familjen fondue:at bananer och jordgubbar i choklad men hallon smak. OJ OJ OJ vad kletigt det blev, men ack så gott.
Vi var över en sväng till grannarna på 107:an och fick oss lite kaffe. Alltid lika gott.

Nu håller Krille på att springa runt i lägenheten och försöker att packa så mycket som möjligt.
Nu ryker mina kryddor också. Aromat burken och refilpåsen....finns det inte aromat i ryssland?? Jag undrar vad som följer med mer i hans resväska till ryssland från mitt kryddskåp??
Han har även tagit min usb grej till datorn som man måste ha till min kamera för att få in bilderna på datorn. Den bara MÅSTE han ha med sig. Annars kan inte han föra över sina kort från sin kamera till sin bärbara dator. Så nu är det färdigknäppt med min kamera. Jag har ett sånt litet minneskort på min kamera, så man måste tömma den ganska ofta, men nu skiter sig det också.
Det blir alltid lika kaotiskt när han ska fara. Alltid i sista minuten kommer han på saker som han måste ha med sig, men han vet inte vart han har lagt dom.
Sen kommer allt han har lovat att göra innan han åker.......det harmonerar inte så himla bra......det lustiga är att han har själv skjutit upp allt.

- Det hinner jag med senare, jag är ju hemma en HEL månad.

Tänk vad en månad går fort. Själv tycker jag att han nyss kom hem, men i morgon far han igen för att komma hem till midsommar. Midsommar!?!??!....... Då är det ju SOMMAR!!
Ja ja, det har ju gått hela vintern, så varför ska det inte gå nu för då. Problemet är bara att jag HATAR och då menar jag verkligen HATAR när han åker med tåget härifrån. Jag blir ju så ledsen. Men det går över bara han har ringt mej på kvällen, samma kväll han åkte. Det räcker bara att höra hans röst, så blir allting så mycket lättare.
Det bästa är ju att han ringer hem varje dag och pratar med oss, eller så ringer vi när vi vill, och det är jäkligt viktigt för oss. Annars så tror jag inte att det skulle funka lika bra hemma här som det gör. I och för sig så skulle det inte funka utan min mamma och pappa. Dom ställer verkligen upp när Krille inte är hemma. Och kan inte dom en gång så ställer mina svärföräldrar upp.

Nä nu ska jag sluta surra i min "Krille lämnar mej i 2 månader" ångest.
Men fattar ni......MIDSOMMAR!!!! det har ju för helvete inte blivit VÅR än!! jag tror jag blir depremerad.
Jag har nog separations ångest också.

Nä nu ska soffan få offra sig för min rygg ett tag, innan jag ska hoppa i säng och mysa med Krille sista natten innan han far och är borta i 2 MÅNADER. ;))

Kryddiga biffar med basilikasalsa.

image6
Här är middagen som 14-åringen lagade.

Sista myskvällen innan Ryssland.

I dag har vi varit men 4-åringen ner till byn på "tivolit" som var där. Det var faktiskt ganska skrattretande. Vi skulle köpa en biljett som kostade 25:- Då säger tjejen som sålde biljetterna att jag kunde köpa 5 biljetter för en 100-ring. Jaja..sagt och gjort. så gjorde jag det. Jag slog till på 5 biljetter. Men till våran förvåning så var det ju bara 3 karuseller som gick. Så där står vi med 5 jävla biljetter och 3 skittråkiga karuseller i SPÖREGN!!
4-åringen hade ju i alla fall roligt.
Efter "tivolit" så for vi ner till Krilles mamma och pappa och fikade lite. Krille ville träffa dom innan han åker. Kanon gott men nybryggt kaffe efter ett regnig karusellåkning.

Nu så har vi kommit hem och jag sa åt Krille att det blir han som får laga till en middag idag, för sen är det jag som lagar middag i 2 månaders tid. Han slapp undan den också....14-åringen ska laga till middag idag.
I fjol höst så hade hon i läxa från HK:n att tillaga en middag till famijlen från ett recept dom hade fått från skolan. Kryddiga biffar med basilika salsa,skit gott var det. Den rätten tänker hon göra idag.
Jag får knäppa ett kort på middagen och lägga ut den på bloggne så får ni se.

I kväll vet jag inte vad vi ska hitta på. Vi kanske bara ta en lugn och fridfull kväll med bara familjen också. Kanske det inte vore så tokigt. Vi får se vad som händer. Vi har ju lite chokladfondue, som vi kan doppa lite frukt och svindyra jordgubbar i. För närvarande känns den idén inte så tokig.

Nä nu måste jag flytta mej, för snart känner jag mej i vägen,  jag sitter i köket med Krilles bärbara för min dator är upptagen av en liten hacker på 4 år.

Stugan... hmm...

Som sagt var så är stugan mitt uppladdnings ställe. GUD vad lugnt och skönt det är där. När man väl har kommit dit vill man ju aldrig åka hem. Jag längtar tills semestern nu, så jag få vara i stugan utan att behöva åka hem. Jag STORM TRIVS där!!!!
Det som är mest kult med våran dag i stugan idag är att jag och Krille trodde att vi skulle bara bli 3 som for dit. Typ han och jag och 4-åringen, men inte då?!   Först ringde vi till 11-åringen och skulle höra om hon och kompisen J ville följa med. Mycket konstigt....dom ville följa med. Sen ringer 14-åringen och talar om att hon och P ville också följa med ?!?!?! Jaha......det var ju bara och ringa till mamma och pappa och fråga ifall jag kunde ta deras bil också, eftersom vi blev lite många. Klart lilljänta fick låna bilen. Annars har jag snott den ( jag har extra nyckeln!! )
Skämt och sido....det blev 2 bilar till stugan i alla fall.
Sen har vi det är med eldningen i spisen......... Krille har tärrat mej ganska bra för min eldning, när jag rökfyllde halva köket. Det lixom rykte ut genom fönstret i stället för i skorstenen. Men efter idag tror jag inte att han inte kommer att säga så himla mycket. Han rökfyllde HELA köket!!!!! Vi fick öppna både fönstret och dörren för att vädra ut röken så man kunde vara inne. hehehehe.
Men efter att vi fick till det i spisen så eldade vi som fasiken. Det blev en temperatur på 30´c   SKÖNT!
Vi har bestämt oss för att inte göra nått i sommar på stugan utan vi ska bara vara där och slappa och mysa. Det kommer inte att bli några större problem för min del =)

Jaha....nu är det bara i morgon kvar som vi kan mysa med varandra. På måndag bär det iväg igen. Fan vad tiden har gått fort. Tiden lixom bara rinner iväg. Jag önskar faktiskt att han skulle kunna vara hemma en månad till. Jag tycker att det känns lite vemodigt faktiskt.

Ojdå...nu kommer snart grannarna på 107:an. Måste hoppa in i duschen. Jag luktar ungefär som att jag skulle ha hjälpt brandkåren med en släkning. ( Inte mej emot  hehehe )

Lugn fredagkväll

Vi hade nog tänkt ha andra planer på en fredagkväll än den vi har just nu. Inte för att vi hade hittat på nått, eftersom vi är så förbannat dålig på att komma på något.
Innan kvällens slut så är vi bara 3 hemma, för 11-åringen sover hos en kompis och 14-åringen sticker snart till P och sover där. Så....i och för sig så blir det kanske lite svårt att hitta på något med en sovande 4-åring.

Krille var och inhandlade lite kläder inför Ryssland. Han hade inge jeans, så han måste bara ha nya innan han åker. Han tog och inhandlade en ny tröja också som han har varit och sucktat på ett tag. Efter den inhandlingen på tröjan så kan han inte klaga i fall jag vill köpa en tröja för 400:- som han annars tycker är skit dyrt. Hans peak performans tröja gick ju på 1000:- HAHAHAHAHAHA
Gissa om han hade lite ågren för den, men jag var snabb som fan och betalade tröjan.

I morgon går färden till stugan i alla fall. Det ska bli mysigt. Man måste kanske slänga in en liten brasa i spisen så den inte ärgar igen. Den har ju fått stå kall nu i ett par månader. Jag tror inte att det är så bra, men det är något jag bara ha fått för mej.

Bastun var upptagen

Eftersom vi firade förlovningsdag i går så hade vi ju bara tänkt basta och ha det mysigt, men det sket sig kan man säga. Bastun var upptagen och blocket man bokar bastun på var borta. Ja ja....vad gör vi nu då??
Vi gick på bio i stället. Vi såg filmen  "Superheros movie" Jävlar vad den var rolig. Eller så är det jag och Krille som har sjuk humor. Men vi tyckte den var hel sjuk och då var den bra. Vi var inte så många i biosalongen kan jag tala om. Vi var hela 8 stycken. Men ack så skönt det var att få sitta ner och slappa lite, utan att ha en 4-åring som inte kan sitta still eller vara tyst i 2 sekunder.
Även det lilla känns som ett spa ibland.                                                                                                                          

Förlovad i 15 år idag <3

I dag har jag varit till stan och träffat min kompis Å på stan och tog en luch där med henne. Alltid lika trevligt. Det var länge sen jag surrade så mycket skit om ingenting! Men det är ganska skönt att få vädra ut lite skit ur lungorna och samtidigt rensa hjärnan.

Alldeles strax ska vi till fotbolls träningen med 11-åringen. De skulle visst prova nya träningskläder idag. Krille ville att jag skulle följa med så att hon tog rätt klädstorlek. Jag tror att Krillepojken är rädd att han ska få skäll, i fall hon kommer hem med en precis storlek som hon bara kan ha i ett halv år, och sedan är dom förliten. =))) I och för sig så skulle han få det också. Jag skulle nog idiotförklara honom också...Bäst man följer med.

Vi har ju varit förlovad i 15år idag. Vi har inte tänkt fira det så speciellt. Jag tror det blir en härlig kväll i bastun bara. Middagen bestod ju av chili con carne......ROMANTISKT VA?????
Vi hade ju tänkt ta en spa dag på Södra berget, men det få bli när Krille kommer hem till midsommar istället. Tiden lixom bara rinner iväg tycker jag.
Nä, nu måste jag fara till NCC-hallen

Grillat...GUD VAD GOTT!!!

Till middag idag grillade Krille kyckling på balkongen. Det är ju så förbannat gott. Det lär väll inte bli grillat på 2 månader nu eftersom Krille far på Måndag och kommer inte hem förrens till midsommar.
Vi hade även min systerdotter hemma på visit. Det var ju ett tag sedan vi träffade henne, med tanke på att hon jobbar i Åre och kommer inte hem så ofta. 4-åringen blev ju helt vild när hon kom. E fick ju inte röra sig alls, utan hon skulle vara med henne hela tiden eller så fick hon bara prata med henne.
Efter middagen så tog E och bjöd över våra grannar på kaffe. Riktigt trevligt. Det är ju ganska kul att få bjuda igen, med tanke på att jag dricker upp deras kaffe ganska ofta. Fast i och för sig så är det när Krille och grannens karl är i Ryssland.
Nä nu blir det lite tv tittande och sen så är det ryggläge i sängen som gäller.


Roliga grannar

Jag har precis läst min grannes blogg. Hon bor ovanför mej. Vilken bloggare alltså!! Jag och Krille har skrattat här åt hennes kommentarer. Hon är en typisk TIMRÅBO. =)) Blogga på du kära granne ovanför mej, du lättar upp min dag =))

Krille har idag fått följa med 14-åringen till vårdcentralen. Hon har öroninflammation. Så nu är det pencillin som gäller. Så nu tycker till och men hon synd om sig själv =)

Krille har åkt iväg till en fd arbetskamrat och tagit en fika med honom. Själv så ska jag väll ta och duscha och klä på mej kanske. Jag har sovit så oroligt inatt. Vet inte varför men jag har rullat och snurrat i sängen.
Det kanske har med att jag börjar att bli så in åt helvete rastlös.
Men i morgon ska jag in till stan och träffa min arbetskamrat och vän Å och ta en lunch med henne. Det ska bli riktigt intressant. Hon har mycket att prata om har hon sagt. Så hon får väll prata hon då, så äter jag.

Jag är så STOLT över 14-åringen

Nu sitter vi här i vardagsrummet med 14-åringen som har feber och är jätte förskyld. Nu är det riktigt synd om henne. Vi har även varit ner till hennes skola och haft ett typ utvecklingsamtal med hennes mentor. Det var MYCKET givande. 14-åringen har kämpat så enormt mycket med alla sina ämnen så allt gick bara rakt upp. Både jag och Krille är så STOLT över henne. Speciellt när vi vet att hon sliter som ett djur med allt. Sen har hon en helt UNDERBAR mentor som betyder jätte mycket för 14-åringen. Hon ställer verkligen upp på henne och hjälper henne med det hon behöver. Tänk om alla kunde få ha en mentor som henne =)

Själv så gör jag inte så mycket. Krille är och hämtar 4-åringen på dagis. Så snart är friden borta (hehehe) Nu är hennes energi på topp, eller så kommer hon att tok däcka. Det finns lixom ingenting mitt i mellan.
11-åringen har också kommit hem, men hon sätter sig framför Disney channel direkt. Skit tråkig är hon. Undra i fall jag ska säga att  hon ska städa rummet HEHEHE det brukar få igång henne HEHEHEHE. Hon blir skit sur och har 1000 andra grejor hon MÅSTE göra innan hon kan städa. Fast......det kanske är lite elakt. Men jag är ju inte känd för att vara snäll heller så HAHAHAHA.

Snart far ju Krille tillbaka till Ryssland....tråkigt!!  Den här månaden har ju sprungit ifrån oss. Man ska ju hinna så mycket när han är hemma, men det kan man ju FET glömma. Man hinner ju inte ett skit.

Om vi tar och hoppar tillbaka till städningen så skulle nog HELA familjen behöva städa. Jag tok vägrar att städa ensam med kryckor. Men visst kan jag städa, men inte ensam. Vi kanske kan dela upp oss. Jag tar t ex. toan. Då kan jag ju ligga på golvet som en säl och flaxa med armarna och kasta undan skiten under badkaret eller nått sånt. Nä...det går ju inte....men nått måste vi göra innan vi inte ser golven mer....men det är ju så förbannat tråkigt.

Lite fika och sen får jag ta hornen i pannan ( för sånna har jag ) och sedan får jag leda och fördela arbetet här hemma ( leda och fördela arbeten är jag en jävel på ).

En vecka till hemma.

Jaha..då blev man sjukskriven en vecka till då för foten min. Den blir bättre, men den är inte riktigt bra. Jag har haft lite svårt att gå på foten utan kryckor. Det har blivit mycket haltande och hoppande på en fot imellan åt. Och efersom jag inte går riktigt så sne belastar jag ryggen, så jag har nu SKIT ONT i ryggen oxå. Men jag har ringt min massör och frågat ifall han ville ha en date med mej och taffsa lite. Tyvärr så kunde han inte förren på Måndag till veckan, men vad fan gör man???...det är ju bara att vänta.

I kväll så ska 4-åringen tillsammans med dagis ha en show för oss föräldrar. Gissa om vi har fått höra att hon ska vara på scen och sjunga? Typ hela veckan =)
Jag har laddat filmkameran så i kväll ska man filma. Jag har ju lovat att hon ska bli filmad så hon kan få se på tv:n sedan. Det ska bli riktigt roligt faktiskt. Hon har ju inte haft så mycket uppträdande med dagis, så detta framträdande är STORT.

Dax att göra sig iordning.

Bättre och bättre dag för dag

Vad har jag gjort idag då?! Typ ingenting! Hoppar fortfarande på dessa förbannade kryckor, men det är faktiskt mycket bättre. Jag har fortfarande lite svårt att vrida foten åt sidorna, och fortfarande svullen under foten och tårna ser ut som små prinskorvar. Men annars knallar livet på som vanligt=)

Idag blev familjen utbjuden av herren i huset på middag. HÄRLIGT! Vi åt på 7kryddor, och det är så förbannat gott där. Så nu behöver jag inte äta mat på ett par dar tror jag. Jag är fortfarande mätt.

Det kom ett jätte fint brev idag med posten som var adresserat till oss båda. BRÖLOPP!!  En kompis till oss ska gifta sig i sommar. Jag ser framemot denna dag. Först trodde jag att det var våran kompis och granne  på 115 (hehehe) men det var det inte.  ( Men jag tror inte att det dröjer SÅ himla länge innan vi får gå på brölopp där heller. =) Men det var en gammal kompis från hemtrakterna som ska gifta sig. Fast....visst har vi vetat om att dom skulle gifta sig, frågan har bara varit NÄR???? Det tråkiga är att Krille kan ju inte gå för ham är inte hemma då, men det skiter jag i. JAG ska gå i alla fall!

Nu i kväll har jag pratat med syrran i telefon. Hon är visst lika less på jobbet som jag är. Jag har väll alltid tyckt att dom kan flytta hem igen, och det vill dom väll oxå, men det finns ju inga jobb här uppe =(      och då är det ju lite svårt.

Nä, nu är det väll bäst att man hoppar i säng, för i morgon ska jag till mamma och fixa klart med maten till festen jag ska ha på lördag. Det ska oxå bli riktigt kul=)))

Klumpfot med kryckor

Jaha...då sitter man här då med lindad fot som är svullen så den ser ut som en fotboll och kan knappt stå på den. Ett par kryckor har man också så man kan ta sig någonstans. Vad har jag gjort då???
Jo, jag har spelat innebandy match mot 14-åringen och hennes lag. Det var föräldrar match i söndags.
Gissa vilka som vann?????
FÖRÄLDRARNA!!
Jag gjorde 2 mål och fick en skadad fot, men det var skitroligt i alla fall. Vi vann ganska överlägset också. Typ 12-1
Jag vet inte riktigt vad som hände men det vart närkamp om bollen ( jag fick den inte ) och sen hade jag lite svårt att stå på den. Men jag masserade lite och sen var man med i alla perioder. ( Mycket dumt!! ) Det värsta är att dessa ungdommar, när dom kommer så är det som att springa in i betongväggar. Dom står lixom still medans en annan flyger. Så nu är jag hemma denna vecka från jobbet.
Det är ju meningen att jag skulle vara med på föräldrar matchen på lördag mot 11-åringen och hennes lag, men jag tror jag hoppar över den matchen =).

Nä, nu ska jag hoppa iväg och ta på mej några kläder. jag kan inte sitta i 14-åringens morgonrock längre och tycka synd om mej. =)

RSS 2.0